המלצות ספרים - סקירות וביקורות


ברוכים הבאים לאתר הסקירות שלי. לפרטים ויצירת קשר נא לפנות לגדי איידלהייט gadieide@yahoo.com

אמא ואני מבשלים

9 בינואר 2015 גדי איידלהייט

ספרי הבישול לילדים הם מנכסי צאן הברזל שלנו. אני זוכר כמובן את ילדים מבשלים המיתולוגי (ולא שהצלחתי להכין ממנו משהו). וגם ספרנו זה מחדש ומציע שפע מתכונים.

אולי היה כדאי לקרוא לספר מבשלים עם ההורים ולאו דווקא עם אמא, כי גם גברים רבים מבשלים ולעיתים אפילו המבשלים העיקרים בביתם, אבל הספר הוא תרגום מחו”ל וכנראה שם פחות רגישים לנושאים אלו. מקורו של הספר מקנה לו אופי וניחוח זר. חלק מהמתכונים פחות מקובלים בישראל , וגם היה צריך לעשות התאמות מבחינת כשרות (למרות שלא תמיד מספיק להחליף חמאה במרגרינה כפי ששח לי ידידי א’ (הידוע מאד בעוגות שהוא מכין לכבוד ראש חודש) שקיבל את הספר לבדיקה – צריך לשנות מעט גם את הכמויות). אני אהבתי מאד את שילוב פרטי הטריוויה בתוך הספר, מוסיף ידע ועניין.

עוד נקודה היא שהבישול הינו פעולה הנעשית ביחד. המתכונים דורשים השגחה וסיוע של מבוגר ונראה שזה מכוון (בניגוד לספרים אחרים שמציעים דברים שילדים יכולים לעשות לגמרי לבד) ליצירת פעילות משפחתית חביבה במטבח וסביב הארוחות במקום המשפט השגור כל כך “אמא, מה יש לאכול” (אותי לא שואלים, יודעים שלא יקבלו תשובה)…

הספר הוא ראשון בסדרת ספרי פעילויות ואנחנו כבר מחכים לספר הבא – אמא ואני יוצרים.

דוגמאות לעיונכם

אמא ואני מבשלים - דוגמה מהספר

אמא ואני מבשלים – דוגמה מהספר

אמא ואני 2

אמא ואני מבשלים - כריכת הספר

אמא ואני מבשלים

 

“אמא ואני מבשלים
מאנגלית: חגי ברקת
הוצאת “דני ספרים”, 63 עמודים

מגב הספר

הספר “אמא ואני מבשלים” בהוצאת “דני ספרים”, הוא שער שדרכו יכנסו הילדים אל העולם המופלא והמרגש של הבישול.  הם יפתחו כאן את כישורי המטבח שלהם וילמדו לחתוך, לערבב, לבשל ולקשט והכל בעזרת אמא (או אבא). הם גם ילמדו על בריאות ובטיחות, על תזונה נכונה, ויגלו דברים מרתקים ועובדות בסיסיות על המרכיבים השונים: איך מייצרים קמח, מה יש בתוך הביצה, האם העגבנייה היא ירק או פרי, מהיכן המרכיבים מגיעים ואיך מבשלים אותם ועוד.

באמצעות מפתח הסמלים המצורף לכל מתכון, הילדים ידעו על זמני ההכנה והבישול וכמות המנות. בין היתר, הילדים ילמדו לבשל פסטה ולהכין רוטב עגבניות מתאים וגם יכינו חביתה מקושקשת עם פסטרמה, עוגיות בצורת כוכבים, עוגת אוכמניות, לחמניות גבינה, קציצות סלמון ותפוחי אדמה, חומוס אפונים ולקינוח – פרליני שוקולד, מטבל שוקולד ואפילו מילקשייק תות-בננה.

הטקסט המנוקד מוגש בצורה קלילה מפורטת וברורה, מנוקד, לצד תמונות מתאימות. הפורמט הגדול של הספר עוזר ותורם גם הוא להנאה. כל המתכונים בספר כשרים.  אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והתחילו לבשל! 

No Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *