ספרים מומלצים - סקירות וביקורות


ברוכים הבאים לאתר הסקירות שלי. לפרטים ויצירת קשר נא לפנות לגדי איידלהייט gadieide@yahoo.com

אפרת ליבפרוינד מגישה שבת

4 במאי 2016 גדי איידלהייט

נתחיל בתמונות. ספר בישול צריך לעורר את התיאבון והתמונות חייבות להיות כאלו שיגרמו לכם להזיל ריר. התמונות בספר נהדרות. אני מצלם מספיק בעצמי לדעת שמדובר בעבודת סטודיו, תאורה ועיבוד בשימוש תוספים שאתם לא ממש רוצים לאכול הגורמים לברק המיוחד, אבל בספר זה נראה נהדר. שאפו לצלם אנטולי מיכאלו ולקרן ברק האחראית לעיצוב.

ולמתכונים עצמם. כמעט כל פעם שאנחנו מתארחים אצל חברים לסעודת שבת וטועמים מהחלות הביתיות, עולה בי הרצון להכין חלות בעצמי. לא אהיה צנוע במיוחד אם אומר שכישורי בתחום האפייה והבישול אינם מרקיעי שחקים. זו פשוט האמת, אבל חלות התחשק לי להכין. רצה הגורל ובשבת הגדול לפני פסח נותרה לנו חצי חבילת קמח. הזדמנות פז לנסות להכין חלות. לא ילך, יהיה מה לשרוף בביעור חמץ. רצה הגורל ושבוע קודם הגיע ספרה של אפרת ליבפרוינד וחלה מעוררת התיאבון מתנוססת על כריכתו. את כל שאר המרכיבים ממילא יש בבית. שלוש ארבע לעבודה.

הקמח נופה, המים הוספו (הערה חשובה: כמות המים משתנה בהתאם לתנאי הלחות בעת האפייה. התחילו עם פחות מים מהרשום במתכון והוסיפו לפי הצורך הספציפי), כל השאר גם, הבצק נלוש, חלה לא הופרשה (מעט מדי קמח), תפיחה, רידוד, גלגול, קליעה, ציפוי, תנור ולהצטנן על השיש. אשתי חזרה מסידורים והיו לה שלוש הערות. הראשונה – למה לא השתמשת במיקסר? השנייה – מקווה שיצא טוב. התנור לא מחמם משהו, הייתי צריכה להגיד לך שאולי צריך יותר זמן… טוב אין מה לעשות עכשיו. השלישית: חבל שלא הכנת חלית ממש קטנה שהיינו טועמים לפני. יופי. מה אני אמור לעשות עם הערות כאלו? ועוד יש אורחים לערב. ולכבוד האפייה לא קנינו חלות… מזל שיש לחמניות אצבע למקרה חירום (כן כן, גם אני לא חושב שלחמניות אצבע זה משהו שאפשר לעשות עליו ברכת המוציא, אבל בדיעבד…).

To make a short story long, חלה אחת הונחה על הפלטה אחר כבוד לחימום קל, האורחים התיישבו, שרנו שלום עליכם ואשת חיל, השווצתי בחלות שאפיתי, אך החשש קינן בליבי: עשוי מדי? לא עשוי בכלל? נטילת ידיים ושקט ודממה כאשר אני מברך, שם מעט מלח בוצע, טועם, הפסקה דרמטית של שתי שניות… והטעם?

אין הנחתום מעיד על עיסתו…

אולי העובדה שהחלה השנייה שנשמרה לבוקר חוסלה גם היא תוך פחות מדקה תעיד על הטעם. אולי גם דרישת הקהל לאפייה בתדיקות גבוהה יותר….

חלות לשבת

חלות לשבת

גם הדר התלהבה מהספר והכינה סלט תפודים עם בצל, טעים ומרענן

סלט תפודים

סלט תפודים

והנה שתי תמונות מהספר לפתיחת התיאבון…

עמוד דוגמא מהספר עמוד דוגמא מהספר

 

 

כריכת הספר אפרת מגישה שבת מאת אפרת ליבפרוינד

אפרת מגישה שבת מאת אפרת ליבפרוינד

אפרת ליבפרוינד מגישה שבת
צילומים: אנטולי מיכאלו
דני ספרים 2016

 

מגב הספר

אוכל של שבת – כמה טעמים וזיכרונות עולים למשמע המשפט הקצר הזה. ניחוחות קסומים, ארוחה משפחתית סביב שולחן ערוך בכלים נאים, מאכלים משובחים מוגשים באהבה, זמירות מענגות וקשר בין-דורי חם וקרוב. כמה נעים להתרפק על הזיכרונות, אך לצד החלק הנוסטלגי והשגרתי, כולנו אוהבים לחדש ולגוון, ומעדיפים לעשות זאת באמצעות מנות שאינן דורשות שלבי הכנה מורכבים והשקעה רבה, ועם זאת הן משובחות ונאות, כראוי לשולחן השבת.

ספר הבישול “אפרת מגישה שבת” מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד בהוצאת “דני ספרים”, הוא ספר שפרקיו ערוכים בהתאם לסעודות השבת המסורתיות, עם מנות שמיועדות לשבת ומתכונים עממיים ופשוטים להכנה ועם זה טעימים ונאים להגשה, הכוללים הוראות ברורות ומדויקות, כדי שכל אחד יוכל להצליח בהכנתם.

בין מתכוני הספר: מתכוני חלות – חלות לשבת, חליות צפיחית בדבש, חלות במילוי בצל מטוגן וחמוציות; סלטים בהם סלט אקזוטי, סלט חסה תרד אגסים ותותים, סלט בטטה פטריות קשיו וחמוציות; דגים בהם גפילטע פיש מסורתי, מאפה סלמון ותרד מוקפץ, פורל צלוי באגוזי מלך ומייפל, נגיסי סלמון מתקתקים; עיקריות – בין היתר, מרק עוף מסורתי עם קרפלך בשר, מרק קרם שורשים, קציצות פרגית ברוטב חצילים וסילאן, כדורי עוף במלית בשרית על מצע מנגו, עוף ממולא קוסקוס ברוטב רימונים ועגבניות; תוספות – בהן פשטידת תפודים ועוף, אורז צהוב מנוקד בכתום, גראטן תפוחי אדמה ובצל, קנלוני בטטה במילוי פרגית, ניוקי בטטות נפלאים, כיסוני בשר פריכים; קינוחים – בין היתר, שטרודל תפוחים ופטל, כוסות שוקולד-תפוז מדהימות, קרם חלווה קליל ומהיר, עוגת קשיו קפה ושוקולד, עוגת שוקולד בציפוי מיליון דולר, קסטת ביסקוויט שקדים וגלידת חמאת בוטנים.

“אפרת מגישה שבת” הוא ספר שלא יעמוד אצלכם על המדף הגבוה בציפייה לאירועים מיוחדים, אלא ישמש אתכם בנאמנות מדי שבוע בשבוע, כשתיכנסו למטבח הביתי שלכם כדי להתכונן לשבת.
כל שנותר לכם הוא להניח את הספר בהישג ידכם ולהתחיל לבחור ממנו את מה שתכינו לשבת הקרובה, לזו שאחריה וכן לשבת הבאה. המתכונים כשרים, בתיאבון!

אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית מובילה ומוערכת, מחברת רבי-המכר “אפרת מגישה”, “אפרת מגישה בבית”, “אפרת מגישה פסח” ו”אפרת מארחת”, עורכת ראשית של מגזין האוכל הכשר “בופה”, בעלת טורים קבועים בעיתונים מובילים בארץ ובחו”ל, בוגרת מוסדות יוקרתיים לקונדיטוריה ברחבי העולם, מרצה מבוקשת בארץ ובארה”ב למגוון תחומי הגסטרונומיה.

אפרת ליבפרוינד כתבה את הספר לאור פניות קוראיה למתכונים פשוטים יותר. “הסברתם לי שאתם רוצים מתכונים קלים להכנה ועם זה טעימים; יפים להגשה ועם זה מעשיים לכל אחד. בקיצור: מתכונים מיוחדים מבית היוצר של ‘אפרת מגישה’, אך כאלו שגם מי שאינו אלוף בבישול ובקונדיטוריה יוכל להכינם בהצלחה רבה, בלי להסתבך עם שלבי הכנה מורכבים וכלים נדירים. פנייה נוספת שחזרה על עצמה בעקבות ספריי הקודמים הייתה: המתכונים נפלאים אבל רבים מהם אינם מתאימים לשבת, כי לשבת צריך מאכלים שנשמרים היטב גם בחימום על הפלטה; כי לשבת צריך קינוחים פרווה, להגשה בסיום הארוחות הבשריות; וגם כי לשבת צריך מנות שאינן דורשות הרכבה ממושכת במטבח, שהרי בשבת גם המארחים צריכים לשבת עם כולם סביב השולחן. אין לי ספק שכאשר תשבו עם משפחתכם סביב שולחן השבת ותיהנו מהמנות שתכינו מהספר הזה, תוכלו לומר בחיוך של נחת: כן לשבת הבאה!”.

No Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *